زیست شناسی مدرسه سمپاد دامغان

برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتریست معرفت کردگار باشد که این جام کوچک ما را در شناخت ذاتش یاری رساند

زیست شناسی مدرسه سمپاد دامغان

برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتریست معرفت کردگار باشد که این جام کوچک ما را در شناخت ذاتش یاری رساند

پاسخ فعالیت های فصل11

فکر کنید صفحه ی 138با عمل گوارش ،غذا ها خرد و با تغییرات شیمیایی حاصل از آن محلول می شوند
آب و نمک ها و ویتامین ها در آب یا چربی حل می شوند و از ابتدا مولکول های کوچکی هستند که نیاز به خرد شدن ندارند
با پختن غذا ها، غذا ها نرم تر و قابلیت هضم بهتری پیدا می کنند زیرا حرارت بافت های جانوری و دیواره سلول های کیاهی را متلاشی می کند و مواد درون سلول ها آزاد می شوند همچنین با پختن غذا اغلب میکروب ها و عوامل زنده ببماری زا مانند انگل ها از بین می روند.

مقایسه کنید صفحه 139
(1) آنزیم ها سرعت واکنش های شیمیایی را تغییر می دهند . (2) هر آنزیم فقط بر ماده ی معینی اثر می کند. (3) آنزیم های بعد از فعالیت دست نخورده باقی می ماند.آنزیم سمت راست سرعت شکستن مولکول های بزرگ و تبدیل آن ها به مولکول های کوچک را افزایش می دهد در حالی که آنزیم چپ باعث پیوند یافتن سریع تر مولکول های کوچک و تولید مولکول های بزرگ ترمی شود . 

فکر کنید صفحه ی 140
زبان علاوه بر اینکه اندام چشایی است 1) موجب حرکت غذا در دهان و وبه جویدن کمک می کند
2)
در حرف زدن کاملا دخالت دارد و بیشتر حروف را با زبان می توان ادا کرد
-
عمل جویدن گوارش فیزیکی است و با آن قطعات غذا فقط به اجزای کوچک با همان ترکیب تقسیم می شود .-هر چه غذا بیشتر جویده شود کار آنزیم ها در دستگاه گوارش بهتر خواهد شد و گوارش شیمیایی بهتر صورت می گیرد . 

مشاهده کنید صفحه ی 140
نوع دندان      تعداد در کل دهان       وظیفه
پیش                   8                          بریدن غذا
نیش                   4                         سوراخ کردن پاره کردن غذا
آسیای کوچک        8                        آسیاب کردن
آسیای بزرگ         12                      آسیاب کردن

 

آزمایش کنید صفحه ی 142 لیپید ها
لوله ی شماره 1: بدون تغییر-لوله ی شماره 2 :چربی پراکنده شده است و مانند صفرا عمل می کند –لوله شماره :3تمام قطرات چربی در محلول پراکنده و حل شده است و مانند آنزیم های گوارشی چربی ها عمل کرده است.

آزمایش کنید صفحه ی 142 پروتئین ها
لوله ی شماره 1 بدون تغییر-لوله ی شماره 2مقداری سفیده تخم مرغ کم شده است و مایع آن غلیظ تر به نظر می رسد – تغییر چندانی در مقدار سفیده تخم مرغ صورت نگرفته است فقط کمی تیره تر شده است –لوله شماره 4 تمام سفیده تخم مرغ در محلول حل شده است.

نظرات 5 + ارسال نظر
zahra شنبه 30 دی‌ماه سال 1391 ساعت 11:40 ب.ظ http://tizhooshkhanoom.blogfa.com

سلام خانوم من یکی از بچه های دوم B هستم.خوشحال میشم از وبلاگم دیدن کنید و نظر بدید!

مصومه دوشنبه 9 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 05:44 ب.ظ http://اmnshbiology.blogfa.com

سلام خانم ابراهیم خانی من ونگار ونگین ومحدثه وشیما یک وبلاگ برای زیست درست کردیم خوش حالم میشم سربزنید ادرسشmnshbiology.blogfa.com

معصومه ( دوشنبه 9 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 08:15 ب.ظ

خانم خیلی ممنون که ازوبلاگمون دیدن کردید

معصومه سه‌شنبه 10 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 10:17 ق.ظ

خانم میشه بعضی از مطالب مثل تشریح موش راکپی کنیم بعد توی وبلاگمون بگذاریم البته باذکر منبع

میتونید استفاده کنید.

شکیبا دوشنبه 14 اسفند‌ماه سال 1391 ساعت 06:19 ب.ظ http://patogh01.blogfa.com

سلام خوشحال میشم از وبم دیدن کنید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد