فکر کنید صفحه ی 138با عمل گوارش ،غذا ها خرد و با تغییرات شیمیایی حاصل از آن محلول می شوند
آب و نمک ها و ویتامین ها در آب یا چربی حل می شوند و از ابتدا مولکول های کوچکی هستند که نیاز به خرد شدن ندارند
با پختن غذا ها، غذا ها نرم تر و قابلیت هضم بهتری پیدا می کنند زیرا حرارت بافت های جانوری و دیواره سلول های کیاهی را متلاشی می کند و مواد درون سلول ها آزاد می شوند همچنین با پختن غذا اغلب میکروب ها و عوامل زنده ببماری زا مانند انگل ها از بین می روند.
مقایسه کنید صفحه 139
(1) آنزیم ها سرعت واکنش های شیمیایی را تغییر می دهند . (2) هر آنزیم فقط بر ماده ی معینی اثر می کند. (3) آنزیم های بعد از فعالیت دست نخورده باقی می ماند.آنزیم سمت راست سرعت شکستن مولکول های بزرگ و تبدیل آن ها به مولکول های کوچک را افزایش می دهد در حالی که آنزیم چپ باعث پیوند یافتن سریع تر مولکول های کوچک و تولید مولکول های بزرگ ترمی شود .
فکر کنید صفحه ی 140
زبان علاوه بر اینکه اندام چشایی است 1) موجب حرکت غذا در دهان و وبه جویدن کمک می کند
2)در حرف زدن کاملا دخالت دارد و بیشتر حروف را با زبان می توان ادا کرد
-عمل جویدن گوارش فیزیکی است و با آن قطعات غذا فقط به اجزای کوچک با همان ترکیب تقسیم می شود .-هر چه غذا بیشتر جویده شود کار آنزیم ها در دستگاه گوارش بهتر خواهد شد و گوارش شیمیایی بهتر صورت می گیرد .
مشاهده کنید صفحه ی 140
نوع دندان تعداد در کل دهان وظیفه
پیش 8 بریدن غذا
نیش 4 سوراخ کردن پاره کردن غذا
آسیای کوچک 8 آسیاب کردن
آسیای بزرگ 12 آسیاب کردن
آزمایش کنید صفحه ی 142 لیپید ها
لوله ی شماره 1: بدون تغییر-لوله ی شماره 2 :چربی پراکنده شده است و مانند صفرا عمل می کند –لوله شماره :3تمام قطرات چربی در محلول پراکنده و حل شده است و مانند آنزیم های گوارشی چربی ها عمل کرده است.
سلام خانوم من یکی از بچه های دوم B هستم.خوشحال میشم از وبلاگم دیدن کنید و نظر بدید!
سلام خانم ابراهیم خانی من ونگار ونگین ومحدثه وشیما یک وبلاگ برای زیست درست کردیم خوش حالم میشم سربزنید ادرسشmnshbiology.blogfa.com
خانم خیلی ممنون که ازوبلاگمون دیدن کردید
خانم میشه بعضی از مطالب مثل تشریح موش راکپی کنیم بعد توی وبلاگمون بگذاریم البته باذکر منبع
میتونید استفاده کنید.
سلام خوشحال میشم از وبم دیدن کنید